Excite

Receptmiddelen voortaan online bestelbaar

Geneesmiddelen die normaal gesproken alleen op recept verkrijgbaar zijn, zijn vanaf deze week ook online te koop via mediq.nl. Dit gold eerder al voor herhaalrecepten, maar is nu ook bij nieuwe recepten mogelijk. Wel is een online registratie vereist.

Na de online registratie volgt er een online consult waarin onder meer gesproken wordt over het medicijngebruik van de aanvrager. Vervolgens kan het recept naar een antwoordnummer worden opgestuurd. Binnen twee werkdagen na ontvangst van dat recept worden de medicijnen aan huis geleverd. Hiervoor moet de ontvanger wel zelf tekenen.

Deze methode is natuurlijk nog niet zo snel als gewoon bestellen, maar het is wel al een stuk makkelijker. Mensen hoeven namelijk niet per se de deur meer uit en ze kunnen zelf kiezen wanneer het product bij hen bezorgd moet worden. Bovendien wordt er een extra controle uitgevoerd; voor het recept naar de patiënt verzonden wordt, neemt Mediq contact op met de gewone apotheek van de patiënt. Hier wordt geverifieerd of de uitgeschreven recepten – en bijbehorende medicijnen – wel samen gaan.

De online verkoop van nieuwe receptgeneesmiddelen is opvallend; enige tijd geleden kwam nog naar buiten dat de regels rondom websites die geneesmiddelen verkopen aanzienlijk verbeterd moeten worden. Ook bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat het nog veel te makkelijk was om online medicijnen te bestellen.

Afbeelding: Flickr account Rennett Stowe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021