Excite

Recordbedragen voor kunst van Yves Saint Laurent

De veiling van de overleden kunstcollectie van modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé heeft recordbedragen opgeleverd. De collectie ging maandagavond onder de hamer in de tentoonstellinghal Grand Palais in Parijs. In totaal werd er aan 206 miljoen euro kunst geveild.

Een schilderij van de Franse kunstenaar Henri Matisse bracht ruim 32 miljoen euro op. Dit is het hoogste bedrag dat een werk van deze artiest ooit heeft opgeleverd tijdens een veiling. Een werk van Piet Mondreaan leverde 20 miljoen euro op. En voor een houten sculptuur van Constatin Brancusi werd ruim 26 miljoen euro neergelegd.

Een werk van Picasso werd verrassend genoeg niet verkocht. Er werd niet geboden op het minimumbedrag van 25 miljoen. Pierre Bergé was daar niet rauwig om en zegt dat hij dit schilderij dan zelf kan houden. Het schilderij zal een leuke herinnering voor hem zijn.

Het initiatief om de collectie te veilen kwam van Bergé. De opbrengst gaat volledig naar een nieuwe stichting die zich inzet voor medisch onderzoek naar aids en de strijd tegen de ziekte. De modeontwerper Yves Saint Laurent overleed in juni op 71 jarige leeftijd aan hersenkanker.

Update: Veiling kunst Yves Saint Laurent heeft uiteindelijk 373,5 miljoen opgebracht

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021