Excite

Regelmatig naar de kroeg kan goed voor je zijn

Denk je dat regelmatig naar de kroeg gaan sowieso niet goed voor je is? Dan heb je het mis. Het kan juist heel goed zijn om vijf keer in de week aan de bar te hangen. Zolang je tenminste maar elke avond maximaal twee drankjes neemt.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het juist goed kan zijn om regelmatig een beetje te drinken. Dat is veel beter dan helemaal niet drinken of alleen af en toe. Want hoewel alcohol nog steeds de belangrijkste veroorzaker is van leverziekten, gaat dit vooral om enorme hoeveelheden alcohol. Als je regelmatig alcohol drinkt, maar het altijd met mate doen, dan kun je de kans op een vette lever met maar liefst 60 procent verkleinen.

Hierdoor wordt het met mate drinken van alcohol ineens een stuk interessanter dan helemaal niet drinken of alleen af en toe wat drinken. Voor het onderzoek, dat werd uitgevoerd in Japan, werden bijna 10.000 mannen ondervraagd. Zij werden onderverdeeld in lichte, gemiddelde en zware drinkers. De gemiddelde drinkers scoorden het best.

Alcohol met mate drinken hoeft bovendien niet eens slecht te zijn voor je gewicht. Het onderzoek toont aan dat het juist de kans op extreem overgewicht verkleint. Natuurlijk geldt dit niet voor zware drinkers; de kans dat zij extreem overgewicht ontwikkelen is weer groter.

Afbeelding: Flickr account Darwin Bell

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021