Excite

Boek goede resultaten met fysiotherapie

Als je last hebt van klachten als lage rugpijn, RSI, instabiliteit, osteoporose, een whiplash of een tenniselleboog, dan kun je daar mee blijven zitten. De kans dat het dan alleen maar erger wordt, is groot. Kies daarom liever voor een gerichte aanpak en boek zo snel mogelijk resultaten met fysiotherapie.

Diagnose

De klachten kunnen duidelijk zijn, maar fysiotherapie is niet altijd de oplossing. Wil je resultaten boeken met fysiotherapie, dan moet je er zeker van zijn dat je klachten te maken hebben met de manier waarop je beweegt, of mogelijk zelfs het gebrek aan beweging.

Hier kan de huisarts je mee helpen. Ga daar dan ook altijd heen met je klachten en richt je op de oorzaak van de klachten. Laat je niet wegsturen met het advies om een paar weken rust te houden; als de problemen te maken hebben met de manier waarop je beweegt, dan zullen deze weer terugkeren op het moment dat je weer in beweging komt. Bovendien bestaat de kans dan dat ze helemaal niet verdwijnen na die weken rust.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie is gedeeltelijk opgenomen in het basispakket. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt dat dat de eerste negen behandelingen vergoed worden. Als dat niet het gewenste resultaat oplevert, is het mogelijk om een aantal extra behandelingen te claimen. Dit dient wel altijd te gaan in overleg met de zorgverzekeraar.

Voor mensen ouder dan 18 jaar is de vergoeding beperkter; bij chronische aandoeningen betaal je de eerste 20 behandelingen zelf, daarna kom je in aanmerking voor vergoeding. Eventueel kun je kiezen voor een aanvullende verzekering, dan worden mogelijk meer behandelingen vergoed.

Blijf scherp

Als je resultaten wilt behalen met fysiotherapie, is het ook belangrijk om zelf scherp te blijven. Als je merkt dat iets niet werkt, geef dit dan aan. Als patiënt ben je de enige die weet hoe dingen voelen en hoe ze werken; de fysiotherapeut zal feedback hierover zeker op prijs stellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021