Excite

Richard Bottram stopt na 281 marathons

Richard Bottram, ook wel bekend als de marathonloper van Schiphol, stopt met zijn Wheel of Energy365. In dit grote rad liep hij sinds oktober vorig jaar al 281 marathons. Hij moet nu vanwege privé-omstandigheden de handdoek in de ring gooien. Wheel of Energy365 was een van de vele acties die Bottram ontplooide om aandacht te vragen voor kanker, de ziekte waaraan zijn vriendin in 2005 stierf.

Toen zij ziek werd, verkocht Bottram zijn bedrijf en stortte hij zich volledig op zijn thuissituatie. Na de dood van zijn vriendin heeft hij zich fulltime gericht op de strijd tegen kanker en richtte hij onder meer stichting Marathon 365 op.

Gelukkig staat het Wheel of Energy365 zonder Bottram niet stil. Andere sportieve liefhebbers hebben zich aangemeld om het wiel in beweging te houden. Zij rennen dag en nacht door, het maakt niet uit wat voor weer het is. Hiervoor geven ze bovendien een symbolische bijdrage aan de stichting van Bottram, waarmee vervolgens weer goed werk kan worden verricht.

Bottram kan zich de komende tijd op zijn thuissituatie concentreren. Zijn vader is onlangs overleden en zijn moeder is op het moment ongeneeslijk ziek. Het lopen van de dagelijkse marathon is voor Bottrom dan ook niet meer te bolwerken.

Overigens hoeft hij niet bang te zijn dat hij snel uit vorm raakt; Bottram loopt al sinds 2006 marathons. Toen startte hij met het project Marathon365 – Run against cancer en liep hij een jaar lang elke dag een marathon in maar liefst 14 Europese landen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020