Excite

Rimpels dankzij slechte genen?

Stop maar met het smeren van crèmes en gezichtsoefeningen: rimpels houd je er niet mee tegen. Tenminste, nóg niet! Wetenschappers onderzoeken namelijk welk gen verantwoordelijk is voor rimpels én hoe rimpels dan op een effectieve manier kunnen worden tegengegaan!

Inmiddels hebben wetenschappers – onder de bezielende leiding van Proctor & Gamble, marktleider op het gebied van verzorgingsproducten – 1500 genen gevonden die op één of andere manier invloed hebben op rimpels. Ook denken ze dat ze de genen hebben gevonden die de grootste invloed hebben op het wel of niet krijgen van rimpels.

Aan de hand van dit onderzoek hebben de wetenschappers kunnen vaststellen dat de huidige anti-ageing producten nog niet zoveel doen om rimpels te voorkomen. De meeste producten zijn erop gericht de huid gladder te maken en rimpels minder zichtbaar te maken, maar echt verwijderen of zelfs voorkomen doen zelfs de beste crèmes nog niet. Hier komt straks wellicht verandering in, als precies duidelijk wordt hoe mensen rimpels krijgen en hoe dit proces kan worden stopgezet.

Volgens het team is het belangrijk dat de juiste combinatie van middelen wordt ingezet om rimpels tegen te gaan. Belangrijke aspecten die zeker moeten terugkomen in de strijd tegen rimpels zijn hydratering van de huid, het toevoegen van collageen, het versterken van de genen die de huid beschermen tegen vrije radicalen en het beschermen van de genen die ervoor zorgen dat de huid gezond blijft en beschermd wordt tegen straling van de zon. Misschien toch maar even wachten met botox?

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021