Excite

Rimpels en veroudering tegengaan met rode wijn

Een van de meest krachtige antioxidanten die op dit moment verkrijgbaar zijn, zitten niet in moeilijk bereikbare kruiden ergens op de top van een mysterieuze berg, maar in rode druiven! De velletjes van de druiven bevatten namelijk het stofje resveratrol, dat gebruikt wordt om veroudering tegen te gaan.

Niet gek dus dat alle grote cosmeticabedrijven massaal de stof verwerken in hun nieuwste lijn producten. Estée Lauder bijvoorbeeld, Bite Beauty en Caudalie gebruiken allemaal rode druiven. Bite Beauty claimt zelfs dat in de Lucious Creme Lipsticks dezelfde hoeveelheid werkzame stoffen zitten als in vijf glazen wijn! Daartegen hebben de vrije radicalen in je lichaam natuurlijk geen kans.

Het Franse cosmeticaconcern Caudalie gebruikt de rode druiven al langer en is overtuigd van de kracht van de vruchtjes. De oprichter van het merk, Mathilde Thomas, vertelt aan MailOnline dat het is begonnen bij een eeuwenoude traditie: "Het sap van wijnranken werd vroeger door vrouwen gebruikt om oneffenheden in hun huid glad te strijken." Door de antioxidanten op de huid aan te brengen wordt het oppervlakte van de huid gaver en egaler.

Dat die producten duur zijn in de aanschaf hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Gelukkig is er een andere methode, die eigenlijk veel meer voor de hand ligt, om resveratrol binnen te krijgen. Gewoon af en toe een glas rode wijn drinken! Dat scheelt een heleboel geld, maar ook op die manier worden je rimpels hardhandig aangepakt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker farlane

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021