Excite

Zo voorkom je rimpels rond je ogen

Bij het ouder worden krijg je steeds meer rimpels, doordat de huid aan elasticiteit verliest. De eerste rimpels rond de ogen verschijnen vaak al tijdens de twintiger jaren. Rimpels rond de ogen horen er bij, maar dat neemt niet weg dat je ze het liefst zo lang mogelijk uit wilt stellen. Hieronder volgen enkele tips om de huid rond je ogen zo lang mogelijk rimpelvrij te houden.

Tip 1: Pas op met zonlicht

Een belangrijke oorzaak van rimpels rond de ogen is zonlicht. De huid veroudert onder invloed van uv-straling sneller en zal dus sneller rimpels vertonen als je veel in de zon zit. Gebruik daarom altijd een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Tip 2: Gebruik een goede dagcrème tegen rimpels

Rimpels hebben meer kans op een uitgedroogde huid. Zorg er daarom voor dat je een goede dagcrème gebruikt. Als de dunne huid rond de ogen goed gehydrateerd is, zullen rimpels langer wegblijven.

Tip 3: Zorg voor een gezonde leefstijl

Een gezond uiterlijk weerspiegelt een gezonde leefstijl. Rimpels rond de ogen zullen minder snel ontstaan als je goed voor jezelf zorgt. Om je jeugdige uiterlijk zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk om genoeg te slapen en gezond te eten. Probeer daarnaast voldoende te drinken, zodat de huid ook van binnenuit voldoende gehydrateerd wordt. Er is bovendien nog een heel effectieve manier om rimpels uit te stellen: rook niet! Rokers krijgen veel sneller rimpels dan niet-rokers.

Tip 4: Wees lief voor je huid

De huid rond je ogen is zo dun dat ze erg gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Wrijf daarom zo min mogelijk in je ogen. Als je lenzen draagt, probeer dan zo min mogelijk aan de huid rond je ogen te trekken bij het inzetten en uithalen van je lenzen. En wees af en toe eens lief voor je huid door een oogcrème of een beetje jojoba-olie op de huid rond je ogen te smeren voor extra verzorging.

Je kunt rimpels rond je ogen niet voorkomen, maar je kunt ze met deze tips wel zo lang mogelijk uitstellen. Dus wees lief voor je huid en behoud je jeugdige uitstraling!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021