Excite

Rokers: Zorgverzekeraar betaalt stoppoging!

Het nieuwe jaar is nog geen drie weken oud, maar toch zijn er waarschijnlijk al heel veel goede voornemens gesneuveld. Onder de rokende bevolking is stoppen met roken natuurlijk voornemen nummer één. Gewoon simpelweg stoppen is voor velen een brug te ver. Ze hebben een steuntje in de rug nodig. Dankzij de zorgverzekeraars is stoppen met roken nog nooit zo goedkoop geweest.

Om je te helpen bij het stoppen zijn er heel wat hulpmiddelen. Zo zijn er verschillende therapieën beschikbaar, maar ook nicotinevervangers kunnen heel waardevol zijn om je op weg te helpen. Op de website stopautomaat.nl van de anti-rook stichting Stivoro is hier een heleboel informatie over te vinden.

Hoewel roken duur is, kan stoppen met roken net zo duur zijn. Gelukkig kan je het vanaf dit jaar declareren bij je zorgverzekering. Gedragsmatige ondersteuning, bijvoorbeeld telefonische coaching of groepstraining wordt sowieso vergoed. Als je van de GGZ of Stivoro het advies krijgt om nicotinevervangers te gebruiken dan betaalt de zorgverzekering ook dit voor je.

Wel is er een verschil in wat zorgverzekeraars precies vergoeden. Zo kan de ene verzekering online ondersteuning vergoeding, terwijl een andere alleen groepstraining en telefonische ondersteuning voor je wil betalen. Ook mag de zorgverzekeraar zelf bepalen of het ten koste gaat van je eigen risico.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Superfantastic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021