Excite

Ruzie op huwelijksreis slecht voorteken

Af en toe grossieren wetenschappers in het intrappen van open deuren. Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat ruzie tijdens de huwelijksreis een slecht teken is voor de toekomst van een relatie. Joh!

Gedurende twintig jaar polsten onderzoekers van de Universiteit van Ohio een duizendtal stellen over echtelijke ruzies. Daaruit kwam naar voren dat stelletjes die samen oud worden, net zoveel blijven ruziën als aan het begin van hun relatie. 22% van de stellen die woorden hadden tijdens de huwelijksreis, bleven ook in hun latere relatie met elkaar kijven, aldus de Britse krant The Daily Mail.

De onderzoekers maakten een onderscheid tussen stellen die veel, gemiddeld of weinig ruzie met elkaar hadden. De laatste groep bleek veel beter met elkaar te kunnen overleggen en ook het maken van beslissingen ging hen gemakkelijker af. Ook geloofde de laatste groep meer in een levenslang huwelijk dan de andere groepen.

Van de ondervraagden had 54% een degelijk huwelijk en daarmee meer kans op een gelukkig leven. Van degenen die weinig ruzie hadden bleek echter ook 6% in een ontwijkend huwelijk te zitten. Hier was meer sprake van een traditionele rolverdeling, waarbij de man geen bijdrage leverde aan het huishouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020