Excite

Sauna is goed voor de gezondheid

Een bezoekje aan de sauna is erg goed voor de gezondheid. Je lichaamstemperatuur kan er namelijk oplopen tot 39 graden, waardoor je flink gaat zweten. Je lichaam voert tijdens het zweten niet alleen warmte af, maar ook afvalstoffen. Ook worden er verschillende lichaamsfuncties gestimuleerd.

Je hart gaat bijvoorbeeld harder kloppen door de warmte, dit zorgt voor een goede doorbloeding van het hele lichaam. Ook werkt de warmte van de sauna ontspannend op je spieren en gewrichten. Omdat je erg heet wordt in de sauna, hoort een afkoeling ook tot het ritueel. Je maakt een plons in koud water en deze afkoeling is ook zeer goed voor je lichaam. De afkoeling heeft een stimulerende werking op je hormoonorganen. Ook is de afkoeling heel goed voor je huid en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Mensen die regelmatig een sauna bezoeken hebben minder last van stress. Ook wordt je natuurlijke weerstand flink verhoogd, waardoor je minder vaak verkouden bent. Sporters met pijnlijke spieren kunnen ook goed naar de sauna.

Voor baby’s is de sauna niet geschikt, omdat zij nog niet in staat zijn hun lichaamstemperatuur te regelen. Zwangere vrouwen, mensen met suikerziekte of een hoge bloeddruk kunnen het beste contact opnemen met hun huisarts als ze naar de sauna willen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021