Excite

Seksistiche mannen zijn agressiever tijdens versierpoging

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar mannen die neerkijken op vrouwen en een voorliefde hebben voor ‘one-night-stands’ gebruiken aggressievere versiermethodes. Onderzoekers van de Universiteit van Kansas hebben er geen enkele moeite mee om eens lekker een open deur in te trappen.

Deze mannen plagen de vrouwen, zonderen ze af van hun vriendengroep en gedragen zich competitief jegens andere mannen. Ze zijn veelal geïnspireerd door het boek The Game van Neil Strauss en programma’s als The Pickup Artist. Uit het onderzoek, waarvoor 363 studenten en 850 vrijwilligers op het internet werden ondervraagd, blijkt dat deze mannen vooral succes hebben bij vrouwen die niet op zoek zijn naar een langdurige relatie én die negatief denken over hun eigen sekse.

De mannen die er een seksistische houding naar vrouwen toe op na houden, zetten de dames graag op hun plek en vinden een onderdanig houding van een vrouw erg aantrekkelijk. Onderzoekers Hall en Canterburry concluderen: "Ons onderzoek bewijst dat gelijkgestemden elkaar vinden in de zoektocht naar een one-night-stand. Mannen die seksistisch zijn en vrouwen die vinden dat ze weinig waard zijn."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020