Excite

Shoppen voor een langer leven

Wil je lang leven? Dan kun je maar beter gaan shoppen! Het blijkt dat shoppen wel degelijk goed is voor je en er zelfs voor kan zorgen dat je langer leeft. Opvallend genoeg gelden die voordelen niet alleen voor vrouwen, maar juist ook voor mannen. Sterker nog: voor mannen zouden de effecten zelfs groter zijn.

Opvallend genoeg zou winkelen op de lange termijn nog beter voor een lang leven zijn dan bezoekjes aan de sportschool doen. Dit komt vooral omdat je tijdens het winkelen vrienden ziet en lekker mensen kunt kijken, waardoor je je minder eenzaam voelt en psychologisch gezonder wordt.

Voor het onderzoek werden bijna 1850 mensen van 65 jaar en ouder ondervraagd. Alle proefpersonen woonden zelfstandig in Thailand en werden gevraagd naar hun winkelgedrag. Vervolgens keken de onderzoekers hoe lang alle deelnemers leefden, door ze te koppelen aan het sterfteregister. Hieruit bleek dat de frequente shoppers langer leefden dan mensen die minder vaak naar de winkel gingen. Hierbij hielden de onderzoekers rekening met andere lichamelijke of gezondheidsproblemen.

Mannen die dagelijks naar de winkel gingen, hadden 28 procent minder kans om dood te gaan. Bij vrouwen lag dit percentage op 29 procent. De wetenschappers houden er wel rekening mee dat de regelmatige shoppers al in een betere gezondheid waren, omdat ze bijvoorbeeld ook gezonder aten.

Afbeelding: Flickr account williamcho

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020