Excite

Slaapjaloezie frustreert vrouwen

Vrouwen. Je kan misschien niet zonder ze, maar dat wil nog niet zeggen dat alles wat ze doen leuk is. Zo blijkt jaloezie wraaklustige gevoelens op te nemen. Zo maakt één op de vier Britse vrouwen haar partner wel eens wakker, alleen maar omdat hij eerder in slaap gevallen is.

De Britse beddenfabrikant Silentnight liet onderzoek doen naar het slaapgedrag van 400 vrouwen. Jaloerse vrouwen die hun partner graag weer wakker zien, blijven vaak net zo lang draaien en woelen in bed totdat de ega de ogen weer moet openen. Ook trapjes en duwtjes worden gebruikt bij de wekpoging. Een op de tien vrouwen vindt zelfs knijpen niet te ver gaan.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat een kwart van de vrouwen een uur of langer doet over in slaap geraken. De meeste mannen zijn daarentegen binnen tien minuten in dromenland.

Bij één derde van de vrouwen lijdt dit verschil zelfs tot ruzie. "Het is al erg genoeg dat je niet kan slapen, maar de frustratie neemt alleen maar toe als er iemand naast je ligt die wel kan slapen. Het vervelende is dat deze slaapjaloezie uiteindelijk nog meer slaap kost," aldus een woordvoerder van Silentnight.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021