Excite

Slapen helpt slanke lijn

Als je graag wilt afvallen, dan gaat het niet alleen om wat je eet, maar ook om wat je niet eet. De makkelijkste manier om niet in de verleiding te komen om te veel te eten, is door eens wat langer in je bed te blijven liggen. Dat blijkt namelijk op verschillende manieren goed te zijn voor de slanke lijn.

Uit recent onderzoek blijkt dat een goede nachtrust een belangrijke rol speelt tijdens welk dieet dan ook. Mannen en vrouwen die tenminste acht uur per nacht slapen blijken beter tegen stress te kunnen. Ook is de kans dat ze een dieet van een half jaar met succes afronden twee keer zo groot.

Voldoende slaap zorgt er namelijk voor dat de hormonen die je hongergevoel onderdrukken beter in balans blijven. Je stressgehalte gaat ook nog eens omlaag, waardoor je minder snel je heil zal zoeken in eten. Voor het onderzoek werden 500 dikke mannen en vrouwen uit de Verenigde Staten op een streng dieet gezet. Ze moesten vooral veel groenten eten en tenminste drie uur per dag sporten.

Bij aanvang van het onderzoek werden de slaapgewoontes van de proefpersonen in kaart gebracht. Na het onderzoek bleek dat de mensen die het meeste sliepen, ook de meeste kilo’s kwijtraakten. Een half jaar lijnen leverde hen tenminste vijf kilo minder vet op.

Afbeelding: Flickr account malias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021