Excite

Snel je constipatie oplossen!

Word jij ’s nachts ook wel eens wakker met een ontzettend vervelend gevoel in je maag? De kans is groot dat je dan last van constipatie hebt. Nu kun je blijven liggen en hopen dat het weggaat, maar je kunt er ook iets aan doen!

Vaak wordt geadviseerd om een glas melk te drinken of wat pepermuntjes te eten, maar dat is niet echt een goede oplossing. In beiden zitten ook zuren, die er al snel voor zorgen dat je maag alleen maar meer pijn doet. Het is beter om een eetlepel bakpoeder te mengen met een half glas water. Drink vervolgens eerst een glas water en drink daarnaast het mengsel.

Ben je zwanger of heb je regelmatig last van een hoge bloeddruk? Dan is dit niet de oplossing voor jou en kun je beter dagelijks een stukje banaan eten. Heb je dit niet gedaan, pak dan papaja of ananas (of het sap daarvan), want die zorgen er direct voor dat je minder pijn hebt. Als je die – toch redelijk exotische – vruchten niet in huis hebt, dan wil een theelepeltje mosterd ook wel eens helpen.

Je kunt natuurlijk ook dit soort problemen gewoon voorkomen. Dan kun je het beste twee uur voor je gaat slapen niet meer eten. Doe je dat wel, vermijd dan de producten die constipatie kunnen veroorzaken: chocolade, knoflook, alcohol, citrusvruchten, frisdrank en drankjes met cafeïne. Dan is de kans dat je ’s nachts weer wakker wordt minimaal!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Robert McDon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021