Excite

Sneller dood door 2 uur tv per dag

Wie twee uur of langer tv kijkt op een dag, kan een vroege dood sterven. Volgens wetenschappers zorgt dat kijkgedrag namelijk voor 20 procent meer kans op de ontwikkeling van type 2 diabetes, loop je 15 procent meer kans op een hartziekte en heb je 13 procent meer kans om dood te gaan aan wat voor oorzaak dan ook. Deze extra risico’s komen vooral om de hoek kijken, omdat het passieve van tv kijken vaak ook leidt tot het eten van veel junk food en een gebrek aan lichaamsbeweging.

De wetenschappers baseren hun conclusies op acht onderzoeken waar aan in totaal 235.000 mensen hebben meegewerkt. Dit onderzoek toont aan dat er daadwerkelijk gevaren schuilen in passieve activiteiten, zoals het kijken van tv. De onderzoekers benadrukken dat het echt niet uitmaakt als je dat een keertje doet, maar dat je er zeker geen gewoonte van moet maken. Je kunt beter wat selectiever zijn in het kiezen van tijd om tv te kijken en ook proberen over het algemeen wat actiever te zijn.

Om gezond te blijven heb je tenminste 30 minuten beweging per dag nodig, gedurende vijf dagen per week. Als je daar niet aan komt, dan loop je ook meer risico’s op ziekten die kunnen leiden tot een vroege dood.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021