Excite

Snellere bevruchting dankzij flossen

Wie graag snel zwanger wil worden, moet vooral goed flossen. Een slechte mondverzorging kan je bevruchting namelijk vertragen. Dat blijkt uit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd door onderzoekers van de University of Western Australia.

Uit het onderzoek bleek dat vooral vrouwen met tandvleesontsteking of ontsteking van de weefsels rondom de tand gemiddeld zo’n zeven maanden nodig hebben om zwanger te worden. Gezonde vrouwen hebben hier twee maanden minder voor nodig, namelijk vijf maanden. De belangrijkste oorzaak voor dit verschil zou liggen in de ontsteking van de weefsels rondom de tand, parodontitis. Dat werd namelijk eerder al gelinkt aan diabetes type 2, miskramen, een slechte spermakwaliteit en hart- en vaatziekten.

De ontsteking beperkt zich namelijk meestal niet tot de mond, maar zorgt voor een aantal kettingreacties op andere plekken in het lichaam. Uit het onderzoek bleek dat de vrouwen met dergelijke infecties over het algemeen ook meer ontstekingsmarkers in hun bloed hadden.

Het is voor het eerst dat mondhygiëne in verband wordt gebracht met wel of niet zwanger worden. Wie zich dus optimaal wil voorbereiden op de zwangerschap, kan zich in de toekomst beter niet beperken tot het slikken van foliumzuur en het behouden van een gezond gewicht, maar ook regelmatig een bezoek aan de tandarts brengen. Dat zou een positieve invloed moeten hebben op de zwangerschap.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020