Excite

Snoepen hoeft niet slecht voor de lijn te zijn

Veel mensen die lijnen willen meteen helemaal geen snoep meer eten. Onderzoekers hebben de proef op de som genomen en gekeken of dit werkelijk zo’n groot verschil maakt.

De wetenschappers zijn met het resultaat gekomen dat mensen die graag van snoep houden een veel dunnere taille hebben dan mensen die niet echt zulke zoetliefhebbers zijn. Ook hadden mensen die wel eens snoepen een veel minder hoge bloeddruk en is de kans op een hartziekte en beroerte veel kleiner.

Voor het onderzoek hebben de wetenschapperszo’n 15.000 Amerikanen bekeken. Ze hielden daarbij alles in de gaten: hoeveel ze snoepten, wat ze snoepen, hoe de rest van hun levensstijl eruit ziet en wat het gewicht van de proefpersonen was. Hieruit is dus gebleken dat de hoeveelheid snoep en het BMI van mensen geen direct verband heeft. Er is zelfs gebleken dat mensen die vaker snoepen gelukkiger zijn, omdat ze zichzelf niet van alles verbieden en daardoor minder bezig zijn met wat ze allemaal ‘niet mogen’.

Toch betekent dit niet dat je de hele dag moet snoepen. Er is ook niet aangetoond dat je kunt afvallen wanneer je snoept, de wetenschappers hebben alleen laten zien dat het helemaal niet erg is om af en toe eens een snoepje te nemen. Het is dus beter om geen hele zakken snoep leeg te eten, maar je hoeft ook niet helemaal te stoppen met snoepjes.

Afbeelding: Flickr account vorty

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021