Excite

Snurkende man kost vrouw elk jaar drie weken slaap

Een snurkende man kost een vrouw per jaar maar liefst drie weken slaap. Dit blijkt uit een recent onderzoek. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het snurken voor 39% van de mensen zo erg is, dat ze regelmatig naar de logeerkamer vluchten om tenminste een beetje nachtrust te kunnen krijgen. Een op de negen koppels slaapt permanent gescheiden vanwege een snurkprobleem.

Mannen blijken echter niet de enige snurkers te zijn, sommige vrouwen kunnen er ook wat van. Bijna een kwart van de ondervraagde mannen bleek door hun snurkende vrouw uit de slaap gehouden te worden. 41% van de vrouwen had hetzelfde probleem. Wetenschappers waarschuwen voor het gevaar van snurken; het kan een voorbode of symptoom zijn van slaapapneu, dat gevaarlijk kan zijn. Bovendien is het tekort aan nachtrust voor veel mensen ook verschrikkelijk en kan dat soms zelfs tot het einde van een relatie leiden.

Er zijn verschillende manieren om snurken tegen te gaan, waaronder een slaapmasker. Niet elke methode werkt echter even goed en wat bij de een wel effectief is, kan bij de ander helemaal geen resultaat opleveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021