Excite

Spaarloon komt vervroegd vrij

Duizenden Nederlanders zouden aankomende week wel eens positief verrast kunnen worden door hun bank. Voor hen valt namelijk hun spaarloon vrij. Dit is vroeger dan gepland, dankzij een besluit van het kabinet om de economie te stimuleren.

Het vervroegd vrijgeven van het spaarloon kan zeker een behoorlijke stimulans betekenen. In totaal zou het namelijk gaan om €4,3 miljard, omgerekend maximaal €2452 per persoon. En dat bedrag is dan nog exclusief de rente. Het geld - dat overigens zelf door de medewerkers bij elkaar is gespaard - mag vrij besteed worden. Ook kun je ervoor kiezen het op je spaarloonrekening te laten staan. Spaarloon is namelijk vrijgesteld van de 1,2% heffing in box 3, dus op die manier kan dat nog voordelig zijn.

Critici denken dat het vrijgeven van het spaarloon weinig tot niets zal doen voor de economie. Dit was de vorige keer namelijk ook niet het geval. De minister van Financiën houdt zijn verwachtingen gematigd; hij hoopt op een uitgave van ongeveer 15%. Overigens is er ook een onderzoek uitgevoerd naar de kooplust van Nederlanders en die kooplust blijkt in de afgelopen maanden behoorlijk toegenomen. Steeds meer mensen denken er aan grote aankopen te doen. Dit zou dus aan kunnen geven, in combinatie met een gestegen consumentenvertrouwen, dat er mogelijk wél veel meer geld uitgegeven zal worden.

Wie meedoet met een spaarloonregeling zal met behulp van de gegevens in de brief via de website van de bank aan kunnen geven wat er met het geld moet gebeuren.

Afbeelding: Flickr account voobie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021