Excite

Sportiefste sporten voor 2010

Behoort sporten ook tot jouw goede voornemens voor 2010? Zorg er dan voor dat het sporten niet alleen iets is dat je doet om fit te worden of te blijven, maar ook omdat het leuk is! Laat je vast inspireren door een aantal van de leukste sporten voor het komende jaar.

Met stip op nummer één: de originele manier van skiën, Telemarking skiën. Bij deze manier van skiën is alleen de voorzijde van je skischoen vastgezet op de ski. Dit maakt de sport extra zwaar, maar wel erg goed voor je. Als je eenmaal begonnen bent met Telemarking skiën, dan ben je zo weer in topvorm!

Ook steeds populairder wordt het ‘doen’ van een triatlon. Zwemmen, rennen en fietsen; allemaal perfecte sporten om een goede conditie op te bouwen. Een groot extra pluspunt is dat je steeds meer gemotiveerd raakt om je eigen records te verbreken, waardoor je goed door blijft zetten.

Als je je het liefst bezig houdt met een snelle sport waarbij je fit moet zijn en ook nog eens moet beschikken over een goede hand-oog coördinatie, dan zou Lacrosse wel eens iets voor je kunnen zijn. Dit Amerikaanse spel werd vroeger gebruikt om ruzies op te lossen en gevechtsvaardigheden te trainen. Tegenwoordig is het spel daar niet meer voor bedoeld, hoewel het er op het veld nog best af en toe agressief aan toe kan gaan.

Natuurlijk kun je ook één van de talloze andere sporten beoefenen. Misschien merk jij zelfs dat het beter werkt als je verschillende sporten afwisselt! Hoe je de uitvoering van je goede voornemen ook aan pakt; zolang je doorzet komt het wel goed!

Afbeelding: Flickr account dcJohn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021