Excite

Steeds meer slachtoffers van ‘bleachorexia’

Steeds meer mensen hebben zo’n ontzettende obsessie voor witte tanden, dat ze last krijgen van ‘bleachorexia’. Dat betekent dat ze inmiddels ontzettend witte tanden hebben, maar zich nog wekelijks melden bij een tandenkliniek om nog een paar tinten lichter te gaan. Dit is niet goed voor de tanden; juist een regelmatige behandeling kan de tanden in een steeds slechtere conditie brengen. Veel klinieken raden de behandeling dan ook af als de conditie van de tanden niet goed genoeg is. Het steeds opnieuw bleken tast op een gegeven moment het glazuur aan en leidt tot gevoelige tanden.

De toeloop naar bleekklinieken komt onder meer doordat naast tandartsen en mondhygiënisten ook beautyspecialisten mensen doorverwijzen. Die eerste twee groepen beschikken wel over de kennis en ervaring om tot een gedegen advies te komen, maar beautyspecialisten over het algemeen niet. Zij hebben namelijk minder verstand van hoe het gebit in elkaar zit. Tandenkliniek Wit in Amsterdam wil daarom graag een keurmerk voor behandelaars, zodat de kwaliteit van behandelingen gewaarborgd blijkt.

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde wil het probleem echter niet groter maken dan het is en vindt het goed dat meer mensen zich met hun gebit bezig houden. Als ze hierover overleggen met hun tandarts, dan moet het in principe goed komen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020