Excite

Steeds meer tieners aan de botox

Botox wordt steeds populairder en niet alleen onder oudere mensen, maar vooral onder tieners. Volgens een Amerikaanse vereniging die zich bezig houdt met plastische chirurgie, is het aantal tieners dat een botox behandeling onderging weer gestegen.

Het ging vorig jaar om zo’n 12.000 tieners in de leeftijd van 13 tot 19. Sommigen van hen maakten meerdere keren gebruik van een botox behandeling. In 2008 lag dit aantal nog een paar procent lager. Hoewel de groei dus niet enorm is, maken experts zich wel zorgen over de toename.

Tieners gebruiken de botox meestal niet om rimpels weg te werken, maar om hun glimlach mooier uit te laten komen, hun jukbeenderen te verfraaien of hun kaakspier te verkleinen. Heel verstandig is het niet, want als botox niet door een specialist wordt ingespoten, kan het erg gevaarlijk zijn. Bovendien stopt het ouder worden niet, dus op dat gebied heeft het ook geen zin.

Botox werd al bij tieners gebruikt, maar dan vooral als pijnbestrijder of tegen afwijkingen aan het oog. Het gebruik voor cosmetische doeleinden is de laatste jaren echter sterk toegenomen. In meerdere situaties heeft dat al geleid tot ophef, onder meer toen bleek dat het Filippijnse zangeresje Charice Pempengco van 18 botox had gebruikt voor een televisieoptreden. Haar dokter gaf later nog aan dat ze een behandeling gevolgd had die haar huid strakker maakte. Deze behandeling was uitgevoerd op haar kaakspieren, die zouden het gezicht van het meisje namelijk wat vet maken.

Afbeelding: Flickr account dno1967

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021