Excite

Steeds meer vrouwen hebben zonneallergie

Volgens de Nederlandse dermatoloog Thomas Rustemeyer zijn er steeds meer jonge vrouwen tussen de 25 en 35 met een zonneallergie. Volgens Thomas Rustemeyer zijn negen op de tien mensen die last hebben van een zonneallergie een vrouw. Hij zegt: ‘er wordt vermoed dat het zonlicht er voor zorgt dat de huid een allergeen vrijmaakt. Omdat jonge vrouwen een sterker immuunsysteem hebben dan mannen, reageren zij hier sterker op.’

Dat er steeds meer vrouwen zijn die te maken hebben met een zonallergie, komt omdat ze niet echt geleidelijk wennen aan de zon. Ze gaan in de wintermaanden naar een zonnige bestemming en zitten vaak binnen. Hierdoor is de kans op een zonneallergie een stuk groter.

Een zonneallergie is een gevoelige reactie op de huid, nadat men in de zon is geweest. Het is geen zonnebrand, maar kan bijvoorbeeld in de vorm van bultjes of vlekken ontstaan. De bultjes verschijnen vooral op de V-halsuitsnijding en de armen. Bij veel vrouwen begint dit tussen de 15 en 30 jaar. De jeuk van de bultjes kun je verzachten met een lotion of gel. De allergie kun je het beste voorkomen door je goed in te smeren als je de zon ingaat. Ook is het verstandig om langzaamaan te wennen aan de zon. Dit kan bijvoorbeeld met wat sessies onder een zonnebank.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021