Excite

Stellen kibbelen bijna elke dag

Uit Brits onderzoek is gebleken dat stellen bijna elke dag van het jaar ruzie maken. Gaat het niet om de wc-bril die nog omhoog staat, dan gaat het wel over die sokken die wéér niet in de wasmand liggen. In totaal wordt er maar liefst 312 keer ruzie gemaakt.

Dit is gelukkig niet zo dramatisch als het klinkt, want in de meeste gevallen gaat het maar om kleine dingen waarover mensen kibbelen. Vooral vrouwen lijken relatief snel gefrustreerd te raken over de (slechte) gewoonten van hun partner. Mannen maken zich hier minder druk om, maar zijn wel veel eerder bereid om een punt te zetten achter hun relatie als de irritaties aan blijven houden.

Mannen lijken zich vooral schuldig te maken aan het zappen tijdens de favoriete serie, het niet uitdoen van lichten en het nalaten van het ophangen van een nieuwe wc rol. Vrouwen zijn ook niet vrij van alle blaam, zij blijken regelmatig doucheputjes vol met haren achter te laten. Ook hebben vrouwen nogal de neiging om door te blijven zeuren over klusjes die nog gedaan moeten worden.

Al deze resultaten komen naar voren uit een onderzoek dat de website Betterbathrooms.com onder 3000 volwassenen uitvoerden. De woordvoerder van de site geeft aan verrast te zijn door de uitslag. Het feit dat mensen veel ruzie maken, was hem wel bekend, maar dat het zo vaak is en om zulke kleine dingen, dat noemt de woordvoerder toch wel een echte eye-opener.

Afbeelding: Flickr account TheGiantVermin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021