Excite

Steun de strijd tegen borstkanker

Wil jij steun bieden aan borstkanker? Dat kan op verschillende manieren. Zo kun je een financiële bijdrage doen voor meer onderzoek naar borstkanker, of jezelf actief inzetten bij de Borstkankervereniging Nederland. Dit loopt uiteen van steun bieden aan getroffenen van de ziekte als ervaringsdeskundige, tot vrijwilligerswerk doen bij één van de vele evenementen rondom de borstkankermaand oktober.

Borstkankermaand en Pink Ribbon

De borstkankermaand in oktober is een initiatief van de stichting Pink Ribbon, die strijdt voor meer aandacht voor borstkanker. Door in deze speciale maand activiteiten te organiseren hoopt de stichting dat mensen zich meer bewust worden van de ellende die borstkanker met zich meebrengt.

Helaas is voor veel getroffenen van borstkanker de speciale borstkankermaand bepaald geen pretje. Overal worden ze geconfronteerd met de ziekte en herinneringen die slachtoffers van borstkanker graag achter zich willen laten.

Steun aan borstkanker zou je dus beter op andere manieren kunnen geven dan via Pink Ribbon. Evenzeer omdat donaties aan Pink Ribbon niet terecht komen bij onderzoek naar borstkanker, maar enkel bij marketingevenementen zoals het borstkankergala.

Constructieve bijdrage borstkanker

Een constructieve bijdrage leveren aan de strijd tegen borstkanker kan op verschillende andere manieren. Je kunt doneren aan de Kankerstichting, waarbij het geld dat binnenkomt verdeeld wordt over onderzoek naar verschillende soorten kanker.

Als je naast geld, ook je tijd wil investeren in steun aan borstkanker, dan kun je terecht bij de Borstkankervereniging Nederland. Deze vereniging stimuleert onder meer het contact tussen lotgenoten.

De vereniging steunt enkele inloophuizen in Nederland, waar slachtoffers van kanker en hun familieleden allerlei vormen van steun kunnen krijgen, zowel op lichamelijk gebied door bijvoorbeeld yoga, als op psychologische gebied. De inloophuizen zijn over het algemeen compleet afhankelijk van fondsenwervingsactiviteiten, donaties, sponsoring, schenkingen en legaten.

Steun voor borstkanker

Voor meer informatie over directe steun voor borstkanker en de borstkankerverenigingen ga je naar borstkanker.nl. Hier kun je zelf bepalen wat je kunt bijdragen aan borstkanker. Daarnaast vind je via kwfkankerbestrijding.nl informatie over verschillende soorten kanker, waaronder natuurlijk borstkanker. Natuurlijk kun je zelf ook iets organiseren om geld in te zamelen voor het KWF, zodat jouw donatie ook echt bij onderzoek naar kanker terecht komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021