Excite

Stoppen met roken kan je slanker maken

  • © Getty Images
Veel rokers durven niet te stoppen met roken, omdat ze dan bang zijn om aan te komen. Stoppen met roken kan er echter juist voor zorgen dat je slanker wordt. Tenminste, dat blijkt uit onderzoek. Een veelgehoord argument is dat nicotine de eetlust onderdrukt. Een Amerikaans onderzoek heeft echter aangetoond dat roken juist kan leiden tot gewichtstoename, omdat rokers meer behoefte hebben aan suiker en vet eten.

Het onderzoek heeft aangetoond dat met name vrouwen die roken en last hebben van overgewicht minder goed in staat zijn om vet en suiker te proeven, waardoor ze dus meer ervan eten om aan hun behoeften te voldoen. Om tot deze conclusie te komen, kregen ze verschillende soorten vanillepudding om te proeven, met verschillende hoeveelheden vet. De vrouwen moesten aangeven hoe zoet alles was.

In het onderzoek werden vier groepen meegenomen: dikke rokers, dikke niet-rokers, rokers met een normaal gewicht en niet-rokers met een normaal gewicht. De dikke rokers proefden - in vergelijking met de andere groepen - de minste romigheid en zoetheid. Zij hadden hier echter wel een sterke behoefte aan en aten daarom meer om op hetzelfde uit te komen.

Niet-rokers blijken echter minder vlees, verzadigde vetten en alcohol tot zich te nemen. Daarnaast krijgen ze meer vitamine C binnen. Dit zorgt er allemaal voor dat het makkelijker wordt om ook op de langere termijn een gezond gewicht te houden. Bovendien blijken mensen die stoppen met roken over het algemeen meer inzet te tonen om een gezonde levensstijl te onderhouden. Ook dat helpt weer mee aan het zorgen voor een gezond lichaamsgewicht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021