Excite

Stoppen met roken met pleisters

Ieder jaar heb je weer hetzelfde voornemen: stoppen met roken. Toch blijkt dit lastiger te zijn dan gedacht. Roken is een ingesleten gewoonte die er niet zomaar weer uitgaat. Hoe kun je dan toch het beste deze ongezonde gewoonte uit je leven bannen? Gelukkig bestaan er vele hulpmiddelen voor. Zo kun je stoppen met roken met behulp van speciale pleisters.

Gezond door het leven zonder sigaret

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van het roken. Ook de rokers zelf weten heel goed dat hun gewoonte niet zonder risico's gepaard kan gaan. Rokers hebben een grotere kans op hart- en vaat en longziektes. Deze risico's komen voort uit de teerproducten die in de sigaretten verwerkt zijn. Wanneer tabak wordt verbrand, komt de teer in de organen terecht. Toch is stoppen met roken makkelijker gezegd dan gedaan.

Ontwenningsverschijnselen

Roken is een ware verslaving. Mensen die met regelmaat roken zullen hier dan ook moeilijk van af komen. Er kunnen echte afkickverschijnselen optreden. Deze zullen wel verschillen van persoon tot persoon. Veelvoorkomende verschijnselen zijn concentratiegebrek, sneller geïrriteerd, gewichtstoename en een constante drang om te roken.

Stoppen met roken dankzij pleisters

Gelukkig bestaan er steeds meer handige hulpmiddelen waarbij het stoppen met roken wat makkelijker wordt gemaakt. Zo kun je stoppen met roken met behulp van pleisters die elk uur een kleine hoeveelheid nicotine afstoten in je bloedbaan. Zo heb je het gevoel dat je toch een sigaret hebt gerookt, zonder de schadelijke bijeffecten van de teerdeeltjes. De pleisters werken wel op een afbouwend schema. Elke week wordt de pleister lichter en je moet deze dan ook regelmatig vervangen. Sommige pleisters moeten dag en nacht opgeplakt blijven, terwijl andere pleisters voor het slapengaan moeten worden verwijderd.

Stoppen met roken pleisters in je zorgverzekering

In je zorgverzekering kun je op laten nemen of je de hulpmiddelen voor het stoppen met roken vergoed wil hebben. Aangezien nicotinepleisters niet de meest goedkope hulpmiddelen zijn, is een vergoeding voor het gebruik hiervan wel gunstig voor je portemonnee. Daarnaast zul je uiteindelijk veel profijt hiervan hebben omdat je sneller van de ongezonde gewoonte af bent door te stoppen met roken met pleisters.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021