Excite

Supergezond: witte thee

Witte thee is in Nederland hard bezig aan een stevige (r)entree. Zeker nu onderzoekers hebben ontdekt dat het plantenextract van witte thee een krachtig tegengif biedt tegen de aanmaak en de groei van vetcellen is in praktisch ieder huishouden wel een pakje witte thee te vinden. Maar wist je dat witte thee niet alleen goed voor de lijn is?

Van oorsprong wordt witte thee gezien als een zuiverende thee, omdat deze gemaakt werd van de eerste knoppen van de theeplant. Hierdoor was witte thee niet alleen vrij zeldzaam, maar ook vrij kostbaar. Eeuwen geleden werd witte thee dan ook alleen gedronken door de keizer van China. De positieve invloed op de gezondheid die aan de thee werd toegedicht, was niet voor de gewone mens bedoeld.

Vandaag de dag wordt witte thee nog steeds gemaakt van de eerste jonge knoppen en speciaal geselecteerde blaadjes. Nu zijn er echter veel meer theevelden, waardoor witte thee iets minder schaars is. Dat is fijn, want witte thee is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Omdat deze vorm van thee bijna niet bewerkt is, bevat hij meer voedingsstoffen. Hierdoor is witte thee het ultieme gezondheidsdrankje.

Witte thee bevat ook bijna geen cafeïne en theïne, twee stofjes die in groene en zwarte thee wel rijkelijk voorkomen. Wat je wel veel terug kunt vinden in witte thee zijn anti-oxidanten. Dit zijn stoffen die een positieve invloed hebben op de huid en ervoor kunnen zorgen dat je er jonger uitziet.

Het spreekt dus eigenlijk voor zich waarom de Chinese keizers dit wonderlijke drankje het liefst voor zichzelf hielden: het is niet alleen lekker, maar ook reuzegezond. De subtiele smaak maakt het drankje bovendien geschikt voor ieder moment!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021