Excite

Op zoek naar taarten recepten met foto? Chocoladetaartje voor twee

Op zoek naar taarten recepten met foto? Dit is het recept voor een chocoladetaartje voor twee personen. Een heerlijk en smakelijk taartje voor als er bijvoorbeeld een speciaal iemand blijft eten.

Benodigdheden

  • 50 ml slagroom
  • 50 gr pure chocolade extra 72% (grof gehakt)
  • 2 ontdooide plakjes van roomboterbladerdeeg (je koopt het in een pakje van 450 g, uit de diepvries
  • 1 el cacao
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 2 el frambozenjam
  • 75 gr verse frambozen
  • 2 taartvormpjes (ingevet) met een doorsnee van 9 centimeter
  • Steelpan
  • Vork
  • Mes
  • Bereiding

  • 1. Breng de slagroom in de steelpan tegen de kook aan. Het moet niet koken, maar net op het punt staan dit wel te gaan doen. Haal dan het pannetje van het gas en voeg de chocolade toe. Laat de chocoladeroom - wat het nu is geworden - smelten. Laat het afkoelen en 1 uur opstijven op kamertemperatuur.
  • 2. Verwarm de over voor op 200°C. Bekleed ondertussen de twee taartvormpjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg met de vork.
  • 3. Meng de cacao met de basterdsuiker en bestrooi het bladerdeeg met dit mengsel.
  • 4. Bak de taartbodems in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Voor de volgende stap is het belangrijk dat ze afgekoeld zijn.
  • 5. Bestrijk met een mes allebei de bodems met de frambozenjam en verdeel de inmiddels afgekoelde chocoladeroom over de bodems. Verdeel dan ook de verse frambozen over de taartjes.
  • Heb je een belangrijk etentje? De taartjes kunnen één dag van tevoren gemaakt worden. Ze moeten dan wel afgedekt in de koelkast bewaard worden en de verse frambozen moeten er pas vlak voor het opdienen op.

    Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017