Excite

Mondzorg bij de tandarts

De tandarts is voor velen een halfjaarlijkse verplichting die men zo snel mogelijk achter de rug wil hebben. Niemand houdt ervan om met een felle lamp op het gezicht in een stoel te liggen met de mond open. Toch is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan. Zo kun je voorkomen dat je eindigt met een kunstgebit.

Bescherm je tanden

Tweemaal daags tandenpoetsen en je mond spoelen met mondwater is niet voldoende om je tanden mooi en gezond te houden. Iedere tandarts zal dit beamen en daarom is het aan te raden om ieder half jaar een controle uit te laten voeren bij de tandarts. De tandarts onderzoekt een patiënt, schrijft behandelplannen en behandelt het gebit. De tandarts doet er met zijn of haar werk alles aan om de gezondheid van de mond op peil te houden en alle functies binnen het kauwstelsel te houden.

Wanneer tanden vergroeit zijn of scheef in de mond staan, beoordeelt de tandarts of er een beugel moet worden geplaatst. In dat geval zal de patiënt worden doorverwezen naar de orthodontist. Hoewel voor veel mensen een tandartsbezoek als verplicht wordt ervaren, gaat er dus veel meer schuil achter het werk van een tandarts dan men door heeft.

De mondhygiëniste

Waar de tandarts vooral verantwoordelijk is voor het behouden van de mondgezondheid, is het onderhoud van het gebit net zo belangrijk. Bij problemen hiermee wordt er vaak doorverwezen naar een mondhygiëniste. Deze kan je mond grondig reinigen en ook de gezondheid van je tandvlees checken. De mondhygiëniste geeft je advies over mondverzorging waaronder valt hoe je het beste je tanden kunt poetsen en welk tandpasta je hiervoor moet gebruiken.

Tandartstarieven

De tarieven van de tandarts kunnen per behandeling en dus ook per praktijk verschillen. Hoewel het dus belangrijk is om te kijken bij welke tandarts je het meest voordelig uit bent, moet je vooral bekijken of je wel een goede klik hebt met een tandarts. Met iedere arts ga je een soort vertrouwensrelatie aan en dit geldt ook voor de tandarts.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020