Excite

Tas vol gratis energie!

Je kent het wel: heb je net je tas gepakt voor een lekker dagje strand, kom je er – veel te laat – achter dat je bent vergeten de batterijen van je mp3-speler op te laden. Met de nieuwe tas van Noon Solar overkomt je dat niet meer!

Deze tas is namelijk voorzien van een handig zonnepaneel, waarmee je bijvoorbeeld je MP3-speler – maar ook je mobiele telefoon – kunt opladen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een beetje zon.

De tassen zijn ontworpen door Jane Palmer en Marianne Fairbanks, oprichters van Noon Solar. Ze ontmoetten elkaar in Chicago en hun bedrijf startte in 2002 eigenlijk als een kunstproject in reactie op de oorlog in Irak, die op dat moment op uitbarsten stond. Omdat Jane en Marianne het gevoel hadden dat de VS vooral vanwege de olie in Irak ten strijde trokken, bedachten ze een manier om de mensen zelf ‘energie’ te geven.

De werking van de tas is relatief eenvoudig: op iedere tas zit een vlak met zonnecellen, die ervoor zorgen dat warmte ‘verzameld’ wordt. Die warmte wordt vervolgens opgeslagen in een batterij die dan gebruikt kan worden om bijvoorbeeld iPods of telefoons op te laden. Omdat de energie eerst wordt opgeslagen in de batterij, kan dat opladen zowel overdag als ’s nachts gebeuren.

Omdat de tassen zelf van volledig afbreekbaar materiaal gemaakt zijn, zijn ze niet schadelijk voor het milieu. Sterker nog: een aantal van de materialen zullen – als de tas begraven wordt – de aarde zelfs voeden. Uiterst milieuvriendelijk! Doe dat maar eens na!

Afbeelding: Noon Solar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021