Excite

Een behandeling tegen kalknagels

Kalknagels zijn erg vervelend en bovendien onprettig om te zien. Gelukkig zijn er goede behandelingen tegen kalknagels!

Een kalknagel

Een ander woord voor kalknagel is schimmelnagel. De nagel is geïnfecteerd met een schimmel. Hierdoor verkleurt de nagel en raakt deze beschadigd. De infectie begint aan het uiteinde van de nagel en breidt zich - wanneer onbehandeld - uit. Bovendien komt de nagel los te liggen van het nagelbed en de schimmel woekert voort. Een tijdige behandeling is dus erg belangrijk!

De juiste behandeling

Je kunt zelf aan de gang gaan met middeltjes tegen schimmelnagels. Je kunt er ook voor kiezen om naar een pedicure of manicure te gaan.

Behandeling bij de pedicure of manicure

Het laten behandelen door een professional kan verstandig zijn. In de meeste plaatsen en steden vind je wel een of meerdere pedicures of manicures. Hierbij kun je de Gouden Gids openslaan op zoek naar een gespecialiseerd iemand. Het voordeel van een behandeling bij de pedicure of manicure is dat deze persoon kalknagels wel vaker tegenkomt en daarom weet wat er aan te doen. Het kost natuurlijk wel geld, maar het is het overwegen waard.

Thuisbehandeling

Wanneer je het zelf gaat doen, is het belangrijk om te weten in welke fase de infectie in de kalknagel zit.

Vroege fase: uitwendige behandeling

In de vroege fase hoef je alleen de nagel heel erg kort te knippen. Daarbij gebruik je een lotion of crème tegen schimmel.

Late fase: inwendige behandeling

Wanneer de schimmel al langer woekert onder de nagel is medicatie nodig. Je hebt dan een zogenaamde pulskuur nodig. Hierbij slik je één week per maand pillen. Dit doe je 4 maanden lang. Dit zijn pillen met terbinafine of itraconazol als werkzame stof. Het beste resultaat krijg je als je het losliggende gedeelte verwijdert voor je start met de behandeling. Na de behandeling zal de nagel nog zeker een halfjaar minder mooi zijn dan de rest. Lees altijd de bijsluiter van de medicatie en overleg ook zeker met je huisarts.

Op tijd

Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn. Hoe eerder je er bij bent, des te groter de kans is dat de nagel te redden is. Wanneer je te lang wacht, zal de nagel helemaal verkleuren. Daarnaast kun je de nagelwortel en het nagelbed beschadigen, waardoor er geen normale nagel terug kan groeien. Hoe eerder je de behandeling start, des groter het succes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020