Excite

Thee beperkt risico op beroerte

 Minimaal drie kopjes Chinese of Indische thee zal het risico op een beroerte flink verlaagd. De kans op een beroerte daalt dan met ruim 20%. Dit werd ontdekt in een recent Amerikaans onderzoek.

De onderzoekers ontdekten dat hoe meer thee er wordt gedronken, hoe minder groot de kans op een beroerte is. En dat is goed nieuws, vinden ze. Er wordt immers al erg lang gezocht naar een middel om een beroerte te voorkomen. Ze denken dat de antioxidanten in de plant camellia sensi, dat het hoofdbestanddeel is voor thee, voor de beschermende eigenschappen zorgt. Ook zijn ze er achter gekomen dat het niet uitmaakt of je groene of zwarte thee drinkt. De thee heeft veel voordelen. Het is overal te verkrijgen en er zijn geen bijwerkingen bij het drinken van thee. Er is nog wel veel onderzoek nodig om te ontdekken hoe de thee het lichaam beschermd tegen een beroerte. Door dit te begrijpen zal het nog makkelijker worden om een beroerte te voorkomen.

De Britse gezondheidsspecialiste Joanne Murphy twijfelt over het recente onderzoek over thee. Ze zegt dat het al langer bekend is dat de antioxidanten van thee kunnen beschermen tegen beroertes en kanker. Maar tegelijkertijd zit er in thee cafeïne. Een te hoge inname van cafeïne kan een hoge bloeddruk veroorzaken, wat juist weer vaak een oorzaak is van een beroerte. Daarom raden gezondheidsspecialisten ook altijd aan om thee met mate te drinken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021