Excite

Thee is net zo gezond als water

Een kopje thee blijkt net zo gezond te zijn als een glas water. Wie vier tot zes kommen thee per dag drinkt, hydrateert zich even goed als iemand die een liter water drinkt. Dit blijkt uit recent onderzoek.

Het onderzoek haalt dus het idee dat thee juist dehydrateert helemaal onderuit. Eerder werd dat altijd gedacht, vanwege de cafeïne in thee. Koffie staat er ook om bekend dat het een uitdrogend effect kan hebben als het te veel gedronken wordt. Het huidige onderzoek heeft echter geen enkel negatief gezondheidseffect van thee kunnen vinden.

Voor het onderzoek werd 21 vrijwilligers gevraagd om in een tijdsbestek van 12 uur vier 240ml-mokken thee te drinken, of een gelijke hoeveelheid gewoon gekookt water. Het gekookte water werd ook warm opgediend. De thee was voorzien van een beetje melk, maar geen suiker.

De proefpersonen mochten niet excessief bewegen. Ook moesten ze uit de buurt blijven van producten met cafeïne en alcohol, zodat de resultaten van het onderzoek niet negatief beïnvloed konden worden. Om de resultaten met elkaar te vergelijken, werden er onder meer bloedmonsters genomen. Hieruit bleek dat het drinken van water en het drinken van thee in feite niet duidelijk van elkaar verschilt en dat het dus beiden even goed voor je is. Bovendien bevat thee nog een aantal andere belangrijke stoffen, die bijvoorbeeld een kleinere kans geven op hartaandoeningen.

Afbeelding: Flickr account Shandi-lee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021