Excite

Therapie voor nachtmerries en slapeloosheid

Veel mensen hebben te kampen met nachtmerries en slapeloosheid. Dat is erg vervelend en vaak weet men ook geen oplossing. Dat lijkt echter verleden tijd! Wetenschappers zijn bezig geweest met onderzoek naar nachtmerries en slapeloosheid en hebben testen uitgevoerd bij 1200 mensen die last hebben van deze slaapproblemen.

De testpersonen kregen een werkboek mee dat ze konden gebruiken voor slapeloosheid en nachtmerries. In deze boeken staan allerlei oefeningen die je kunt doen. De testpersonen reageerden erg goed op deze vorm van therapie. Bij de meeste mensen nam het aantal nachtmerries namelijk voor de helft af. Ook verdween de slapeloosheid bij bijna vijftig procent van de deelnemers.

Omdat het om een werkboek gaat, kunnen mensen er zelf mee aan de slag. Ze hoeven niet naar een therapeut te gaan en dit bespaart veel tijd en geld. Het is daarbij voor veel mensen gemakkelijker. Er is immers nog best veel schaamte wanneer het gaat om nachtmerries en slapeloosheid.

Onderzoeker Jaap Lance geeft wel aan dat ze er nog lang niet zijn. Dit zelfhulpboek heeft geholpen, maar het is nog geen oplossing voor alle problemen. In Nederland heeft zo’n 15 procent van de mensen last van nachtmerries of slapeloosheid. Dit is dus een serieus probleem dat moet worden aangepakt. Het zelfhulpboek is een stap in de goede richting en biedt wel nieuwe perspectieven.

Afbeelding: Flickr account juliogarciah

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020