Excite

Tijd voor bikini-bootcamp!

Het zonnetje schijnt weer en de zomer komt er aan. Tijd om je lijf helemaal bikini-klaar te maken. Maar hoe doe je dat? Door te starten met een bikini-bootcamp, dé trend in Engeland en de Verenigde Staten.

Moet je nodig afvallen, omdat je je tijdens de koude wintermaanden toch wat teveel hebt laten gaan? Dan is een bikini-bootcamp ongetwijfeld ook iets voor jou. Onder de vakkundige én strenge leiding van echte sergeanten word je gedrilld om je oefeningen goed, snel én echt te doen. Het resultaat? Je werkt aan een lichaam als een soldaat, met keiharde spieren.

Volgens de Amerikaanse ‘drill instructor’ Alex Fell gaat het niet alleen om een traditioneel bootcamp, maar worden de oefeningen ook afgewisseld met oefeningen die wat meer op fitness lijken. De meeste vrouwen die mee doen aan de bootcamps zijn tussen de 18 en 25 jaar en zijn goed voorbereid: ze weten dat ze flink aan de bak moeten als ze hier willen overleven.

Zo’n bootcamp duurt ongeveer een week, waarin je weinig te eten krijgt en veel moet sporten. Daarnaast wordt er flink aan je zelfvertrouwen gewerkt, waardoor je eigenlijk van buiten en binnen een ander mens wordt. Dat de formule succesvol is blijkt wel uit het feit dat de organisatoren iedereen beloven om in ieder geval één kledingmaat kwijt te raken in de week bootcamp.

Afbeelding: Flickr account 3rdeyek

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021