Excite

Tijd voor de betere BBQ's!

Nu de zomer echt goed door begint te breken, kunnen de eerste BBQ’s niet uitblijven. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is goed barbecuen een echte kunst. Gelukkig is het ook een kunst die je kunt leren. Zorg ervoor dat je de basics goed onder de knie krijgt en host zelf ook één van de betere barbecues!

Een goede barbecue begint natuurlijk bij goed en lekker vlees. Er zijn verschillende manieren om je vlees voor te bereiden op de barbecue. Lekker marineren bijvoorbeeld. Met olie, azijn en wat smaakstoffen kun je gemakkelijk een basismarinade maken die je naar wens nog aan kunt passen aan het soort vlees waarvoor je deze gebruikt.

Ook lekker, zeker als je gebruik maakt van goedkoop vlees: een uurtje voor het grillen het vlees volledig bedekken met zout, het zout er vervolgens afwrijven en spoelen en het vlees weer voorzichtig droog ‘slaan’. Dit zorgt ervoor dat een goedkoop stukje vlees smaakt als een dure steak!

Om je vlees nog smakelijker te maken, maak je natuurlijk een lekkere barbecuesaus. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tomatensaus maken met daarin onder andere olijfolie, suiker, mosterd en tabascosaus. Het recept kun je naar smaak aanpassen.

Tot slot: haal je vlees op tijd van de barbecue af! Voor dat lekkere barbecue-smaakje is het namelijk niet nodig om je vlees aan te laten branden. Kijk van tevoren hoe lang een burger of een steak op de barbecue moet liggen en houd je aan die tijd. Je zult zien dat je vlees dan het lekkerst smaakt!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021