Excite

Tijdens eerste date al horen of je partner vreemd gaat

Tijdens de eerste date kan je al merken of je potentiële partner later vreemd zal gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de McMaster's Universiteit in Canada. De truc is om goed te luisteren naar de man of vrouw die tegenover je zit tijdens je eerste dinertje.

Het is gebleken dat mannen met veel testosteron en vrouwen met veel oestrogeen vaker vreemd gaan dan de gemiddelde persoon. En de hormoonproductie heeft zijn weerslag op iemands stem. Goed luisteren dus! Mannen met een lage stem hebben meer testosteron en zullen sneller vreemd gaan dan mannen met een hogere stem. Bij vrouwen is het andersom; heeft je vriendin een hoge stem, dan is de kans groter dat je haar bij de buurman in bed vindt.

Dat komt doordat mannen met veel testosteron worden gezien als alfa-mannetjes. Ze zijn dominant en hebben een hoge status in de groep. Precies waar vrouwen op vallen dus. Evolutionair gezien wordt een hoog testosterongehalte verbonden aan een goed immuunsysteem. Verder klopt het aloude gezegde 'soort zoekt soort'. Vrouwen met veel oestrogeen gaan opzoek naar mannen met veel testosteron.

Natuurlijk verdient dit onderzoek een nuancering. Er zijn ook sociale, culturele en psychologische factoren die invloed hebben op overspelig gedrag bij zowel mannen als vrouwen. Bovendien willen beide seksen voorkomen dat hun vriend of vriendin vreemd gaat. De kans op kinderen is met een trouwe partner veel groter.

Afbeelding: Flickr, gebruiker denharsh

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021