Excite

Tijdig trouwen vergroot kansen relatie

Een koppel dat jaren wacht alvorens te trouwen, kan misschien maar beter de moeite niet nemen. Volgens een relatie-expert is de kans op mislukking dan namelijk veel groter. Hij geeft namelijk aan dat er een soort gouden ‘window of opportunity’ is om te trouwen en dat die periode ligt tussen 18 maanden en 3 jaar na de eerste date.

Als je binnen die periode niet getrouwd bent, dan klopt er iets niet in je relatie en een huwelijk zal dat probleem dan niet oplossen. Te snel trouwen is ook weer geen oplossing, want dan ben je waarschijnlijk nog gemotiveerd door passie en niet door echte liefde.

Te lang wachten is echter sowieso niet goed, want relaties hebben gewoon een houdbaarheidsdatum. Als jij na drie jaar wel wilt trouwen, maar je partner niet (of andersom), dan klopt er gewoon iets niet en zul je er samen eens voor moeten gaan zitten, om eerlijk te praten over hoe jullie je toekomst zien. Dit kan pijnlijk zijn – en dat is precies de reden dat veel mensen dit gesprek liever over slaan – maar is wel hard nodig.

Wil jij wel trouwen, maar je partner niet? Dan kan het zijn omdat die gewoon vindt dat jullie niet voor elkaar gemaakt zijn, het kan te maken hebben met onzekerheid, of dat je partner zich te oud vindt voor een bruiloft. Ook de wens om gewoon een groot kind te blijven kan zwaar weten, of het simpele feit dat je nu eenmaal geen garanties hebt, kunnen spelbrekers zijn.

Afbeelding: Flickr account CarlosMendozaPhoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021