Excite

Handige tips om griep te voorkomen

Griep hoort erbij. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Met deze tips kun je griep voorkomen en ben je gewapend tegen een griepepidemie. Dat is beter voor je weerstand en gezondheid, maar voorkomt ook dat je werk- of sociale leven op een laag pitje komt te staan.

Inenten tegen griep

Een van de belangrijkste tips om griep te voorkomen is de jaarlijkse inenting halen. Deze is niet meer verplicht en wordt niet standaard verstrekt, maar verkleint wel de kans dat je griep krijgt. Het is altijd verstandig om vooraf even contact op te nemen met de huisarts; de inenting is niet voor iedereen geschikt.

Hygiëne

Griep is besmettelijk en daarom is hygiëne erg belangrijk. Dat betekent niet alleen dat je uit de buurt blijft van mensen die verkouden zijn, maar ook dat je je huis goed schoonhoudt.

Begin in de keuken; werk altijd met schone materialen, verfris doekjes die je gebruikt dagelijks en probeer bacteriën zoveel mogelijk af te schrikken. Die verzwakken namelijk je immuunsysteem en vergroten de kans op griep.

Ook de badkamer en toiletten schoonhouden is belangrijk. Vergeet daarnaast ook niet om extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld deurknoppen; die raakt iedereen aan, ook mensen die mogelijk wel het griepvirus met zich mee dragen.

Tot slot is persoonlijke hygiëne natuurlijk belangrijk. Draag onderkleding maximaal één dag en draag bovenkleding maximaal twee dagen. Zo voorkom je dat bacteriën de kans krijgen zich in je kleding te nestelen en zo je immuunsysteem aan te tasten. Daarnaast is het wel zo fris.

Weerstand

Veel tips om griep te voorkomen hebben te maken met hygiëne. Weerstand opbouwen is echter ook belangrijk. Eet gezond, slaap voldoende en probeer regelmatig te sporten of te bewegen. Zo ben je minder vatbaar voor het virus en is de kans dat je griep krijgt een stuk kleiner. Krijg je wel een klein griepje, dan is het vaak met wat rust en een huismiddeltje te verhelpen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019