Excite

Tips: van hoofdpijn afkomen doe je zo

Hoofdpijn is heel erg vervelend en komt eigenlijk nooit gelegen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier iets aan te doen. Met deze handige tips wordt van hoofdpijn afkomen ineens een stuk makkelijker dan je dacht. Bovendien helpen ze vaak ook om hoofdpijn te voorkomen, waardoor dit probleem je niet zo vaak meer kwelt.

Drinken

Een van de belangrijkste tips voor van hoofdpijn afkomen is op je drinken letten. Het is allereerst belangrijk om veel water te drinken. Vaak ontstaat hoofdpijn namelijk door uitdroging. Mensen denken dat ze meer dan voldoende drinken omdat ze regelmatig koffie of thee drinken, maar meestal zorgt dat er alleen voor dat ze meer vocht kwijtraken dan ze binnen krijgen.

Drink dus voldoende water. Een flesje bij de hand houden is altijd nuttig, het is gemakkelijk om dat flesje leeg te drinken. Toch is het niet onverstandig om de koffie niet volledig te laten staan. Het is beter om het af te bouwen. Wie namelijk koffie volledig laat staan, kan hoofdpijn krijgen door een gebrek aan cafeïne.

Rusten

Ook voldoende rust nemen is belangrijk. Stress kan hoofdpijn veroorzaken en langere perioden van stress kunnen ook leiden tot chronische hoofdpijn. Slaap voldoende, neem overdag meer dan genoeg pauzes en vergeet niet om af en toe even een frisse neus te halen. Dan geef je de hoofdpijn de kans om als het ware weg te waaien.

Als je daar geen tijd voor hebt, dan kan een eenvoudige ontspanningsoefening ook helpen. Sluit daarvoor je ogen en wrijf tegen de zijkanten van je hoofd. Je zult merken dat de pijn minder wordt.

Warmte

Ook warmte wordt vaak gegeven als een van de belangrijkste tips voor van hoofdpijn afkomen. Je kunt dat op verschillende manieren interpreteren. Een warm bad is bijvoorbeeld een perfecte manier om hoofdpijn te laten verdwijnen, maar ook het stomen boven een warme kom water is effectief. Ook kou kan helpen; ernstige hoofdpijn kun je verminderen door een nat, koud washandje op je hoofd te leggen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021