Excite

Tips voor een langer leven

Een lang en gezond leven is een wens van veel mensen, jong en oud. We willen zo lang mogelijk genieten van een gezonde oude dag na ons pensioen. Met deze vijf tips is dat voor iedereen weggelegd.

Voldoende slaap

Het is belangrijk om iedere dag voldoende slaap tot je te nemen. In een recent onderzoek is aangetoond dat mensen die dagelijks tenminste acht uur slapen een grotere kans hebben op een leeftijd van boven de honderd. Slaap is belangrijk om je lichaam te herstellen na een drukke dag. Zeker wanneer je een hectisch leven leidt, zul je merken dat regelmatig een lange nacht slapen wonderen doet.

Neem een huisdier

Mensen met een huisdier hebben minder last van stress en daardoor vaak minder last van een hoge bloeddruk. Hondenliefhebbers hebben dubbel geluk, want een hond zorgt ervoor dat je op tijd je bed uitkomt om een blokje om te lopen. Zo blijf je nog fit ook.

Word een optimistisch mens

Een optimistisch mens leeft langer. Mensen die goed in hun vel zitten hebben minder last van stress. Ook regelmatig lachen helpt bij het verminderen van stress. Uit onderzoek is gebleken dat gelukkige, optimistische mensen tot 50 procent minder kans hebben op een vroege dood. Dat is nog eens een goede reden om positief in het leven te staan.

Voldoende bewegen

Voldoende bewegen is belangrijk voor iedere leeftijdscategorie, maar ouderen hebben er vaak extra veel profijt van. Zo zorgt voldoende bewegen voor sterkere botten, het houdt je gewicht op pijl, helpt bij de bestrijding van hart- en vaatziekten én zorgt voor meer energie. Een gezond gewicht en een goede conditie zorgen bovendien voor een minder grote kans op ouderdomsdiabetes. Natuurlijk hoort stoppen met roken daar ook bij.

Hersenen stimuleren

Blijf altijd leren. Zo blijven je hersenen actief. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hersencellen die lange tijd niet worden gebruikt langzaam afsterven. Blijf daarom je hersenen stimuleren door iets nieuws te leren, door boeken te lezen, een nieuwe hobby op te nemen en het nieuws en andere ontwikkelingen te volgen. Zo blijven je hersens je hele leven jong en actief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021