Excite

Toch maar geen toyboy?

Een jongere partner is voor veel vrouwen aantrekkelijk, maar het brengt volgens het Duitse Max Planck Instituut zeker een risico met zich mee. De kans dat je vroeger overlijdt zou groter zijn dan wanneer je een partner hebt die even oud is.

Het instituut deed onderzoek naar de trouw- en sterftecijfers onder 2 miljoen Nederlanders. Uit hun onderzoek bleek dat de kans 20 procent groter is dat je vroeger overlijdt als je een zeven tot negen jaar jongere man hebt. Is de man vijftien jaar jonger of meer, dan is het risico zelfs 30 procent. Misschien is een oudere man dan toch zo verkeerd nog niet. Voor mannen pakt het volgens het Duitse instituut zelfs positief uit als hun vrouw jonger is dan zij. Ze zouden dan juist langer leven. Dus: hoe jonger je vrouw, hoe langer je leeft.

Hoe het komt dat een vrouw met een jongere man eerder kan overlijden is voor de onderzoekers onbekend. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat een man al bovengemiddeld gezond moet zijn, voor jongere vrouwen op hen vallen. Ook kan het met verzorging te maken hebben. Vrouwen zorgen goed voor hun oudere man als hij begint af te takelen, terwijl de bereidheid van de man om voor zijn oudere vrouw te zorgen niet zo groot is.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021