Excite

Trendy handtassen stimuleren de criminaliteit

Grote, trendy tassen zijn tegenwoordig toch wel het modeaccessoire. Ook zijn ze erg in trek bij de celebs, zoals Victoria Beckham en Katie Holmes. Volgens Britse onderzoekers zouden deze grote tassen meer criminaliteit uitlokken.

Uit het onderzoek is gebleken dat de oversized handtassen in Engeland zorgen voor een stijging in de criminaliteit van 25% sinds 2008. Ook vergroten de grote tassen de kans op fraude. De tassen zijn zo groot, dat zeker drie kwart van de vrouwen met zo’n grote tas alle persoonsgegevens bij zich heeft. Denk bijvoorbeeld aan de geboortedatum en het adres. Het is daarom belangrijk dat vrouwen met oversize handtassen alert blijven om te voorkomen dat hun tas, of de inhoud ervan, gestolen wordt. Ze mogen de dieven geen kans geven in drukke omgevingen, zoals bijvoorbeeld winkelstraten, uitgaansgelegenheden of het openbaar vervoer. Door de drukte is het veel gemakkelijker iets te stelen en als het bij je gebeurt heb je over het algemeen niet door wie het heeft gedaan, omdat er zoveel mensen zijn. Niet alleen vrouwen lopen risico om het slachtoffer te zijn van de criminaliteit, maar ook mannen. Een handtas wordt tegenwoordig ook bij mannen steeds gebruikelijker. Eén op de tien mannen draagt een tas bij zich. Daarvan geeft 60% aan dat er vertrouwelijke informatie in de tas zit.

Uit een ander recentelijk onderzoek, gehouden door nu.nl, is gebleken dat de meeste mensen geen flauw idee hebben welke gegevens nodig zijn om de identiteit van iemand te stelen.

afbeelding: flickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021