Excite

Typische klachten bij stress

Iedereen heeft wel eens een drukke periode op werk of privé, waaruit stress ontstaat. Vaak zijn lichamelijk klachten het gevolg. Hoofdpijn, moeheid of een uitgeblust gevoel herkent iedereen met een druk leven. In dit artikel lees je over de typische klachten bij stress en hoe je ze in eerste instantie kunt inperken. De oplossing op lange termijn klinkt vaak simpeler dan het is: de stressfactoren uitbannen.

Hoofdpijn bij stress

De meest voorkomende van klachten bij stress is hoofdpijn. Vaak hangen hoofdpijnklachten samen met veel werken achter een beeldscherm. De spieren in je gezicht spannen onbewust samen, wat resulteert in hoofdpijn. Zorg bij een stressvolle functie ook voor voldoende (koffie)pauzes om te voorzien in je vochtbehoefte. Even weg van de werkvloer met een kopje thee herstelt ook de vochtbalans in je lichaam.

Rugklachten

Naast hoofdpijn zijn rugklachten één van de meeste voorkomende klachten bij stress. Rugklachten worden veroorzaakt door lichamelijke vermoeidheid. De spieren ondersteunen de rug niet meer goed, waardoor rugpijn ontstaat. Rugklachten kunnen het beste voorkomen worden met een goede stoel en een bureau op de juiste hoogte. Daarnaast moeten mensen met zittende beroepen in hun vrije tijd veel bewegen. Vraag in de sportschool om een goed advies voor jouw lichaam.

Vermoeidheid en stress

Vermoeidheid is vaak lastig op te sporen. We zijn immers allemaal wel eens moe, wie zegt dat vermoeidheid samenhangt met klachten van stress? Omdat je werk een belangrijk deel van je dag inneemt, is het bij chronische vermoeidheid belangrijk om ook daar kritisch naar te kijken. Vermoeidheid ligt namelijk vaak ten gronde aan veel klachten bij stress. Maak daarom je werkdagen niet onnodig lang: ga op een vaste tijd naar huis en zorg dat je collega’s weten hoe laat zodat ze je niet buiten werktijd nog bellen. Neem thuis voldoende rust, zet je telefoon uit, slaap acht uur per nacht en probeer iedere dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021