Excite

Vakantieliefde? Graag!

Hoewel vakantieliefdes over het algemeen nooit een heel lang leven beschoren zijn, weerhoudt dit vooral vrouwen er niet van om er één te beleven. Volgens een onderzoek van datingsite Parship.be heeft ruim 80% van de vrouwen wel eens een vakantieliefde gehad.

Ook heeft de helft van de singles die meededen aan het onderzoek op vakantie seks met een vakantieliefde. Bij mannen ligt het percentage vakantieliefdes met ruim 70% aanzienlijk lager. Over de reden dat veel singles zich aan een vakantieliefde wagen zijn de deelnemers aan het onderzoek heel duidelijk: ze hebben wel vertrouwen in vakantieliefdes en hebben een goede hoop dat een vakantieliefde uit zal bloeien tot een lange relatie. Dat dit in de meeste gevallen niet zo blijkt te zijn, ligt voornamelijk aan de cultuurverschillen, de afstand of het feit dat het toch eigenlijk meer om een avontuurtje in vakantiesferen ging.

Ga je deze zomer nog op vakantie en wil je toch serieus werk maken van een vakantieliefde? Laat je dan niet zomaar meeslepen, maar onderzoek of je liefde serieus beantwoord wordt, of dat je voor de ander eigenlijk (ook) maar een avontuurtje bent. Denk daarnaast echt na over de praktische gevolgen die een lange relatie met iemand uit het buitenland met zich mee kan brengen. Zou je het op kunnen brengen om een langeafstandsrelatie te onderhouden? Zou je Nederland – en je vrienden en familie! – willen verlaten?

Als het antwoord op die vragen een volmondig ‘ja’ is, dan houdt niets je tegen. Twijfel je toch, zie je vakantieliefde dan gewoon als een avontuurtje en geniet ervan!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021