Excite

Valentijnsdag minder populair bij singles

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Het ideale moment om te laten weten hoeveel je van iemand houdt. Valentijnsdag is ook bedoeld om de persoon op wie je stiekem verliefd bent eindelijk te laten weten wat je voor deze persoon voelt. Uit onderzoek van datingsite Lexa is echter gebleken dat 67% van de singles niet de behoefte heeft om op Valentijnsdag zijn of haar liefde te willen uiten.

Ook blijkt dat de Valentijnskaarten veel minder geliefd zijn bij singles dan voorheen. Vorig jaar gaf 48% van de vrijgezellen aan dat ze het leuk vinden om een Valentijnskaart te krijgen, dit jaar is dat nog maar 26%. Veel vrijgezellen vinden daarbij dat Valentijnsdag meer een dag is voor koppels, dan voor singles.

Er zijn meer interessante feiten uit het onderzoek gekomen. Zo blijkt dat een kwart van de mensen die stiekem verliefd is, dit niet durft te vertellen. Mannen die wel durven aan te geven dat ze verliefd zijn, doen dit echter liever via een anonieme kaart. Dit geldt voor meer dan driekwart van de mannen. Bij vrouwen is het eerder andersom. 40% geeft aan liever face to face te zeggen dat ze iemand leuk vinden.

Het onderzoek van Lexa is gehouden onder 5000 vrijgezellen van een leeftijd tussen 25 en 40 jaar.

Afbeelding: Flickr account Denise Mayumi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021