Excite

Vanaf nu lijnen voor de feestdagen!

Lijnen vanwege de feestdagen doe je niet pas nadat je jezelf vol hebt gestopt, maar juist ervoor. En vandaag blijkt de allerbeste dag om daar mee te beginnen. Volgens diëtisten betekent vandaag beginnen met lijnen dat je tegen de feestdagen in je mooie feestkleding past.

Dit is precies de reden waarom vandaag, 25 oktober, bekroond is tot LBD-day, oftewel: Little Black Dress-day. Die naam verwijst natuurlijk naar het kleine zwarte jurkje waar veel vrouwen zich met de feestdagen weer in proberen te wurmen.

Experts hopen met deze dag ook wat meer bewustzijn te creëren rondom crashdiëten, die volgens hen zeer gevaarlijk zijn. Die diëten zorgen er dan wel voor dat men heel snel afvalt, maar uiteindelijk vliegen die kilo’s er ook weer even hard aan. Soms zelfs nog een extra dosis.

Als je vandaag begint met lijnen, dan heb je nog genoeg tijd om op een gezonde manier af te vallen, door gezond te eten en lekker veel te bewegen. De kans dat je dan weer flink aankomt op het moment dat je je normale voedingspatroon weer gaat volgen, is vrij klein.

De experts raden aan om vooral proberen af te vallen door de ongezonde dingen uit je eetpatroon te schrappen. Ook minderen is een goed idee. Probeer zoveel mogelijk groente, fruit en vezels te eten. Door bijvoorbeeld gerechten te eten uit de schijf van vijf, is het toch mogelijk om gevarieerd te eten en hoef je niets te kort te komen. Beweging blijft essentieel; als je niet in beweging komt, bestaat er nog steeds een kans dat je straks niet in je LBD past!

Afbeelding: Flickr, gebruiker floodkoff

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021